Zatímco zejména v období koronavirové epidemie trhala poptávka po chatách a chalupách rekordy, nyní se na trhu s rekreačními nemovitostmi naplno projevuje ekonomická nejistota. To je ale příležitost pro ty, kteří chtějí investovat.

Umělá inteligence a strojové učení jsou stále více používány v různých oblastech života a podnikání. Reality nejsou výjimkou. Již nyní mohou makléři využívat umělou inteligenci k vylepšení svých služeb a obchodního modelu. Jedním z hlavních způsobů, jak jim může umělá inteligence pomoci, je zjednodušení a zrychlení práce spojené s prodejem...

Práce realitního makléře často bagatelizuje. Aktuální komplikovaná situace na nemovitostním trhu však potvrzuje, že je makléř často klíčovým prostředkem k tomu, aby se nemovitost prodala v co nejkratším čase a za co nejzajímavější částku. Pokusíme se vám přiblížit, co vůbec činnost šikovného realitního makléře obnáší.

I když jste se obrátili na realitního makléře, prodej vaší nemovitosti se táhne, zájemců je málo a makléř vás tlačí do slev. Pokud takto vypadá vaše aktuální situace, je na čase vyměnit makléře.

Mohlo by se zdát, že aktuální situace nákupům nemovitostí nepřeje. Jenže jak se pravděpodobně brzy ukáže, současná doba je pro nákup nemovitosti naopak zajímavá. Přinášíme pět bodů, proč je dobrá doba na pořízení nemovitosti. Čtěte dál.

Realitní trh prochází prudkou změnou. Ze situace, kdy se nemovitosti prodávaly snad až příliš snadno, se poměrně rychle stal trh kupujícího. Makléřům roste počet zalistovaných nemovitostí, ale vysoké úrokové sazby hypoték, nejistota v energetice a očekávání budoucího poklesu cen, jim komplikují situaci.

Změna trhu přináší zajímavou příležitost pro kupující. Řadu let nebylo možné získat individuální slevu na vysněnou nemovitost. Chce to jen trochu šikovnosti, nebát se o slevu si říci nebo si najmout makléře, který bude jednat za kupujícího.

V první řadě je třeba si říci, co by se s takovou nemovitostí dalo skutečně dělat. Pokud jde o starší dům, nabízí se logická možnost udělat z něj "chalupu", tedy místo, kde budete trávit víkendy. Takový objekt ale musí splňovat několik parametrů jako je dostatečně zajímavé okolí a samotná lokalita či jeho dispozice. Další možností je jeho...

Realitní trh prochází změnou. Z trhu prodávajícího se mění na trh kupujícího. Ať už chceme nebo ne, doby, kdy se nemovitosti prodávaly rychle a majitelé si mohli klást podmínky, jsou pryč. Čeká nás období, kdy se nemovitosti budou prodávat déle, složitěji a kupující si budou klást požadavky. Právě v takové době je potřeba vybrat si makléře, který...